Svetovanje pri transakcijah

Svetovanje pri transakcijah

Številni prevzemi, dokapitalizacije, prodaje in nakupi podjetij in drugih sredstev so neuspešni, ker postopki niso izvedeni pravilno, kar vodi v nedoseganje optimalne prodajne cene ali preplačilo prevzemnih tarč. Mi imamo znanje in izkušnje za učinkovito izpeljavo transakcij:

  • 30 let izkušenj, več kot 1.600 transakcij, sodelovali že pri prvih privatizacijah in prodajah slovenskih podjetij tujim investitorjem v začetku devetdesetih let.
  • Imamo številne reference, od transakcij z manjšimi podjetji do transakcij z največjimi slovenskimi podjetji ter tudi s poslovnimi nepremičninami in slabimi bančnimi terjatvami.
  • Pri večjih transakcijah smo sodelovali tudi z mednarodnimi finančni institucijami kot so Erste Bank Vienna, Bank of America Merrill Lynch London, Houlihan Lokey London, VTB Bank Vienna, VR Capital, DDM, itd.
  • Poglobljeno poznavanje in izkušnje z različnimi pristopi pri prodajah in nakupih.
  • Izkušnje smo pridobili tudi z izpeljavo lastnih nakupov in prodaj podjetij.
  • NNudimo finančne, pravne in davčne storitve na enem mestu za povečanje učinkovitosti izpeljave transakcij.

Reference

Kemomed
Golf
Metronik
calcit
perftech
control
petrol
marifarm
power
m&silosi
elan

Sorodne novice

P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prevzemu podjetja OC IMP Klima d.o.o.

P&S CAPITAL je uspešno svetoval Orange Climate B.V. Netherlands pri prevzemu podjetja OC IMP Klima, Slovenia.

V procesu prevzema je P&S CAPITAL opravil pravni in davčni skrbni pregled podjetja OC IMP Klima, skupaj z vrednotenjem nepremičnin in osnovnih sredstev, ter svetoval kupcu pri nabavnem postopku namenske družbe in po prevzemni finančni strukturi, ob tem pa zagotavljal pravno in finančno svetovanje skozi celotni proces prevzema.

read more