Svetovanje pri transakcijah

Svetovanje pri transakcijah

Številni prevzemi, dokapitalizacije, prodaje in nakupi podjetij in drugih sredstev so neuspešni, ker postopki niso izvedeni pravilno, kar vodi v nedoseganje optimalne prodajne cene ali preplačilo prevzemnih tarč. Mi imamo znanje in izkušnje za učinkovito izpeljavo transakcij:

 • 30 let izkušenj, več kot 1.600 transakcij, sodelovali že pri prvih privatizacijah in prodajah slovenskih podjetij tujim investitorjem v začetku devetdesetih let.
 • Imamo številne reference, od transakcij z manjšimi podjetji do transakcij z največjimi slovenskimi podjetji ter tudi s poslovnimi nepremičninami in slabimi bančnimi terjatvami.
 • Pri večjih transakcijah smo sodelovali tudi z mednarodnimi finančni institucijami kot so Erste Bank Vienna, Bank of America Merrill Lynch London, Houlihan Lokey London, VTB Bank Vienna, VR Capital, DDM, itd.
 • Poglobljeno poznavanje in izkušnje z različnimi pristopi pri prodajah in nakupih.
 • Izkušnje smo pridobili tudi z izpeljavo lastnih nakupov in prodaj podjetij.
 • NNudimo finančne, pravne in davčne storitve na enem mestu za povečanje učinkovitosti izpeljave transakcij.

Reference

 
 

Sorodne novice

 • P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prevzemu podjetja OC IMP Klima d.o.o.
  23Feb2021

  P&S CAPITAL je uspešno svetoval Orange Climate B.V. Netherlands pri prevzemu podjetja OC IMP Klima, Slovenia.
  V procesu prevzema je P&S CAPITAL opravil pravni in davčni skrbni pregled podjetja OC IMP Klima, skupaj z vrednotenjem nepremičnin in osnovnih sredstev, ter svetoval kupcu pri nabavnem postopku namenske družbe in po prevzemni finančni strukturi, ob tem pa zagotavljal pravno in finančno svetovanje skozi celotni proces prevzema.
  Preberi več...

 • P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prodaji podjetja Kemomed d.o.o., Kranj
  11Sep2019

  P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prodaji podjetja Kemomed d.o.o., Kranj
  Podjetje Kemomed d.o.o., Kranj, je bilo prodano podjetju Kefo d.o.o.. Podjetje P&S CAPITAL je vodilo postopek kot ekskluzivni finančni svetovalec in omogočilo, da je postopek potekal profesionalno in na konkurenčen način.
  Preberi več...

 • P&S CAPITAL je uspešno svetoval DUTB/BAMC pri prodaji podjetja TINK d.o.o., Celje
  20Jun2019

  P&S CAPITAL je uspešno svetoval DUTB/BAMC pri prodaji podjetja TINK d.o.o., Celje
  DUTB d.d. je sklenila dogovor o prodaji podjetja TINK d.o.o., Celje ter svojih terjatev do podjetja. Podjetje P&S CAPITAL je vodilo postopek kot ekskluzivni finančni svetovalec in omogočilo, da je postopek potekal profesionalno in na konkurenčen način.
  Preberi več...

 • P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prevzemu IT podjetja Perftech
  03Avg2017

  P&S CAPITAL je uspešno svetoval pri prevzemu IT podjetja Perftech
  Podjetje ACH d.d. je doseglo dogovor o prodaji IT podjetja Perftech, podjetju RRC, za 2,1 milijona EUR. Podjetje P&S CAPITAL je bilo v vlogi ekskluzivnega svetovalca pri prodaji ter je poskrbelo, da je bil postopek voden profesionalno.
  Preberi več...

 • Razširjena vloga CFO-ja v digitalnem podjetju – Ali ste že tam?
  18Maj2017

  Razširjena vloga CFO-ja v digitalnem podjetju – Ali ste že tam?
  Vloga financ, in še posebno vloga CFO-ja, se je naglo spremenila/razvila s preobrazbo tradicionalnega podjetja v digitalno podjetje. Ta vloga se je razširila tako, da sedaj vključuje zagotavljanje vpogleda in prihodnjih usmeritev za odločanje na več področjih v okviru celotnega podjetja, tako funkcionalnih in tržno usmerjenih področjih podjetja. Funkcija tako postaja vse pomembnejša pri oblikovanju korporativne strategije.
  Preberi več...