Podružnica banke Sberbank Rusija v Ukrajini (Kiev) je v letu 2012 povečala vrednost za skoraj 60% na 27 milijard UAH in se je tako povzpela iz 17. na 12. mesto med 175 ukrajinskimi bankami, v letu 2013 pa načrtuje nadaljnjo rast in uvrstitev med največjih 10 bank v državi.

»Mislim da bomo med največjimi desetimi bankami, če naši konkurenti ne bodo bistveno spremenili svoje strategije«, je dejal predsednik uprave Ihor Yushko.

Kljub trenutno neugodni ekonomski situaciji in kratkoročnim napovedim, banka načrtuje povečati kreditni portfelj za 700-800 milijonov dolarjev, ter vrednost sredstev za 1 milijardo dolarjev, kar pomeni rast za 25-30%.

Banke, ki so pripravljene na razvoj imajo dobre temelje da jim to uspe, saj banke z zahodnim kapitalom nadaljujejo z umikom iz trga, medtem ko trg poslovnih in komercialnih nepremičnin kaže na pozitivne spremembe za širitev poslovanja.

V aprilu 2013 banka načrtuje začetek testiranja lastnega billing centra in plačilnega sistema, ki ga je oblikoval SberTech iz Moskve, v uporabo pa naj bi bil dan septembra. Poleg tega načrtuje aktivno širitev prodaje preko klicnega centra, ki je najučinkovitejši prodajni kanal.

Vir: kyivpost