Skrbni pregled poslovanja

Skrbni pregled poslovanja

Skrbni pregled poslovanja podjetja za kupca ali prodajalca (lender ali vendor due dilligence) lahko vsebuje naslednje sklope:

  • Računovodsko – finančni skrbni pregled, katerega cilj je ocena dejanskega finančnega položaja podjetja, saj pogosto uradni računovodski izkazi ne odražajo resnične finančne slike. Zato naši strokovnjaki uporabljajo lastne metode in tehnike analiziranja, ki so bile razvite v okviru skrbnih pregledov v državah Jugovzhodne Evrope.
  • Davčni skrbni pregled, ki vsebuje analizo vseh elementov, ki so nujni za objektivno oceno plačila dejanskih davčnih obveznosti in oceno potencialnih davčnih obveznosti.
  • Poslovni skrbni pregled, v okviru katerega analiziramo »mehke« elemente, ki določajo konkurenčni položaj podjetja in tako vplivajo na odločitev potencialnega kupca o nakupu podjetja. Zato tovrstni skrbni pregled vsebuje analizo trendov v panogi, vključno s prevzemi in združitvami, SWOT analizo in pregled zastavljene strategije z oceno njene izvedljivosti ter analizo poslovanja podjetja.
  • Pravni skrbni pregled, pri katerem naši pravni strokovnjaki pregledajo pravne vidike poslovanja podjetja s ciljem, da ugotovijo stopnjo morebitnih pravnih tveganj za kupca oziroma prodajalca.

Sorodne novice

Reference

Cimos
Transakcije s podjetji
Gorenje
Glavni, Transakcije s podjetji
Paloma
Glavni, M&A, Transakcije s podjetji
Petrol
Glavni, Pravno svetovanje, Transakcije s podjetji, Vrednotenje
SavaRe
Glavni, Transakcije s podjetji
Žito
Glavni, M&A, Transakcije s podjetji