Alenka Bogataj

Alenkina biografija

Gospa Hočevar je zaposlena v P&S CAPITAL 11 let. Ima bogate izkušnje s področja poslovno-finančnega svetovanja ter svetovanja pri vzpostavitvah rešitev za učinkovito upravljanje poslovanja podjetij. Svoje strokovno delo opravlja na področju finančnega in strateškega načrtovanja, prestrukturiranja podjetij, vzpostavitev celovitih programskih rešitev za spremljanje ter načrtovanje poslovanja podjetij, ocenjevanja vrednosti podjetij ter skrbnih pregledov.

Svetovala je slovenskim in tujim podjetjem pri vzpostavitvah programskih rešitev za spremljanje in finančno načrtovanje poslovanja. Dolgoletne izkušnje in pridobljeno znanje je vložila v razvoj P&S rešitev za spremljanje in finančno načrtovanje, kjer je soavtorica celovitih rešitev PRO-f.
Samostojno je vodila ali sodelovala pri projektih svetovanja s področja finančnega in poslovnega prestrukturiranja podjetij v večjem številu slovenskih podjetij.

Sodelovala je pri več kot 150 projektih ocenitve vrednosti podjetij.

Samostojno je vodila ali sodelovala pri več kot 50 skrbnih pregledih na področju Jugovzhodne Evrope.

Svetovala je pri vzpostavitvah rešitev IBM Cognos in Jedox s področja business intelligence in učinkovitega ter celovitega upravljanja z učinkovitostjo poslovanja podjetij (CPM), različnih podjetij s področja finančnih storitev, zdravstva in zavarovalništva, proizvodnje, upravljanja z nepremičninami ter logistika.

Tekoče govori angleško, hrvaško in srbsko.

Glavni sektorji: finančne storitve (banke, zavarovalnice in različne finančne ustanove), zdravstvo in zavarovalništvo, proizvodnja, upravljanje z nepremičninami in logistika, avtomobilska dejavnost, trgovina.

Mednarodne izkušnje

Hrvaška, Srbije

Izobrazba

  • Ekonomska fakulteta Ljubljana – Magistra ekonomskih znanosti
  • Ekonomska fakulteta Ljubljana – Univerzitetna diplomirana ekonomistka

Izkušnje

  • P&S CAPITAL – samostojna svetovalka
  • SŽ-Centralne delavnice d.o.o. – Pomočnica direktorja za ekonomiko